Rezervarea publicațiilor

Rezervarea publicațiilor este unul dintre serviciile bibliotecii, furnizat pentru a sprijini predarea și învățarea în universitate, asigurându-se că resursele academice esențiale și frecvent utilizate, existente în colecția bibliotecii într-un număr limitat de exemplare, sunt disponibile pentru studenți și profesori.

Publicațiile se oferă cu împrumut pe o perioadă scurtă de timp pentru a accelera circulația și a crește accesibilitatea utilizatorilor la aceste resurse.

Publicațiile pot fi rezervate numai în cazul în care sunt împrumutate și nu sunt disponibile pe raft alte exemplare identice, libere pentru împrumut. Pot fi rezervate cel mult 3 publicații simultan.

Utilizatorul care a împrumutat publicația va fi notificat pentru a i se reaminti că trebuie să o returneze la bibliotecă în termen, în funcție de starea/statutul de împrumut al publicației.

Utilizatorul care a rezervat publicația va primi un e-mail privind returnarea în bibliotecă a publicației solicitate și data când aceasta va putea fi ridicată de pe raftul de rezervare. Publicația rezervată, restituită în bibliotecă, va fi disponibilă pentru a fi ridicată doar o singură zi.