Ziua Bibliotecii – împreună cu studenții și profesorii la cea de-a 89-a aniversare de la fondarea BRȘA. Comunicat.
La 7 aprilie, Biblioteca Republicană Științifică Agricolă a UASM a sărbătorit, împreună cu utilizatorii săi, aniversarea a 89-a de la fondare. Evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Biblioteca Republicană Științifică Agricolă: parteneriate, conexiuni și servicii în sprijinul comunității agricole” și s-a remarcat prin participarea mai multor reprezentanți ai administrației universității, a decanilor facultăților, profesorilor, studenților, a altor prieteni ai bibliotecii.
Liudmila Costin, directorul bibliotecii, a adresat un mesaj de felicitare colegilor de la Biblioteca Republicană Științifică Agricolă, mulțumindu-le pentru munca depusă, eforturile în crearea de produse și servicii informaționale noi, moderne pentru utilizatori, pentru flexibilitatea și adaptarea prestării acestora în condițiile create de situația pandemică. Totodată, doamna director a apreciat implicarea studenților și profesorilor în activitatea bibliotecii, menționând contribuțiile substanțiale ale utilizatorilor în organizarea și dezvoltarea colecțiilor, în desfășurarea activităților educative, culturale și de informare etc.
În acest an, simbolul sărbătorii bibliotecii noastre a fost fluturele, ca semn al învierii, al speranței, renașterii și transformării spirituale. Vera Sobețchi, șef centru al BRȘA, a menționat că alegerea acestui simbol nu a fost întâmplătoare, ci mai degrabă inspirată din semnificațiile lunii aprilie, în care ne bucurăm și de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, învierea Domnului Iisus Hristos. Înaripată de cele mai nobile aspirații, biblioteca îşi doreşte să vină mereu cu contribuţii şi sprijin în procesul de schimbare / transformare spirituală / intelectuală a membrilor comunităţii universitare.
Viorica Lupu, directorul adjunct al bibliotecii, a realizat o scurtă incursiune în istoria BRȘA, axându-se pe cele mai importante evenimente din viața bibliotecii, pe colecțiile, produsele și serviciile oferite de bibliotecă, pe parteneriatele și relațiile de colaborare ale bibliotecii cu diverse organizații și instituții de informare la nivel internațional.
Un frumos mesaj de felicitare a fost adresat colectivului bibliotecii, în numele administrației UASM, de către Elena Scripnic, prorector pentru activitate didactică, dezvoltarea şi internaţionalizarea programelor, care a menționat valoarea şi importanța bibliotecii în formarea capacităţilor profesionale ale tinerilor care îşi fac studiile la Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Reprezentanta administrației a apreciat numărul impunător de servicii pe care le oferă biblioteca și care sunt de un real interes pentru tot mai mulţi studenţi şi personal academic, precum și resursele informaționale bogate, acumulate cu mare responsabilitate de bibliotecă pe parcursul anilor pentru a fi puse la dispoziția utilizatorilor. Totodată, a remarcat faptul că bogăţia bibliotecii este constituită inclusiv din personalul devotat, care se dedică zilnic pentru a satisface necesitățile informaționale ale comunității agricole din țară.
Elena Harconița, șef sector al BRȘA, a dat citire mesajului de felicitare venit din partea Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Mulțumim colegilor bălțeni pentru gândurile frumoase, aceștia menționând că BRȘA „a susținut mereu demersul creativ și inovațional, adecvat conținutului și structurii cerințelor actuale ale utilizatorilor, implementând activ noi tehnologii informaționale, aderând la diverse programe/baze de date agricole internaționale, menite să faciliteze accesul utilizatorilor la informațiile de profil agrar din țară și străinătate”.
În cadrul evenimentului au fost desemnați cei mai activi utilizatori ai bibliotecii, care pe parcursul anului 2021 au vizitat frecvent spațiile bibliotecii pentru lectură și studiu, beneficiind constant de serviciile și produsele informaționale, explorând noi informații și cunoștințe.
Câştigătorii concursului „Cel mai activ utilizator al bibliotecii”, ediţia 2021
- Şarban Daniel – student, anul IV, Facultatea Agronomie
- Paug Wei – studentă, anul IV, Facultatea Horticultură
- Moraru Domniţa – studentă, anul IV, Facultatea Medicina Veterinară
- Vârtos Corina – studentă, anul III, Facultatea Cadastru şi Drept
- Dilan Alexandru – student, anul II, Facultatea Inginerie Agrară şi Transport
- Iordachi Daniela – studentă, anul II, Facultatea Economie
- Bivol Elizaveta – masterandă, anul II, Facultatea Economie
- Dragoman Iurie – masterand, anul I, Facultatea Agronomie
- Cojocari Dumitru – doctorand, Facultatea Agronomie
Pe această cale, biblioteca adresează felicitări cordiale tuturor câștigătorilor, dorindu-le mult succes, perseverență, curaj, spirit competitiv și multe realizări frumoase.
De-a lungul anilor, biblioteca a stabilit parteneriate și relații de colaborare durabile și eficiente cu comunitatea universitară pe mai multe direcții de activitate: organizarea și dezvoltarea colecțiilor bibliotecii, îmbunătățirea și extinderea serviciilor, desfășurarea activităților educative, culturale și de informare, promovarea rezultatelor cercetărilor științifice. În semn de recunoștință și respect față de profesorii care s-au implicat activ în activitatea bibliotecii, au fost decernate diplomele „Partener sigur al bibliotecii”, instituția exprimându-și astfel recunoștința sinceră și profundă pentru colaborarea în beneficiul dezvoltării bibliotecii și a serviciilor sale de susținere informațională și documentară a comunității universitare.
Diplome decernate partenerilor bibliotecii
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă în renovarea și asigurarea cu echipament tehnic a spațiilor de studiu și lectură ale bibliotecii prin intermediul proiectelor – doamnei dr. ELENA SIMCIUC
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă în organizarea colecțiilor specializate ale bibliotecii – domnului ALEXEI BIVOL, dr., conf. univ.
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă în dezvoltarea resurselor documentare ale bibliotecii – domnului VALERIU ENCIU, dr. hab., prof. univ.
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă în organizarea activităților educative și culturale – doamnei ARINA ANTOCI, dr., conf. univ.
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă în organizarea și dezvoltarea resurselor documentare ale bibliotecii – domnului VITALIE GULCA, lector univ.
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă, asistență bibliotecarilor pe diverse subiecte – doamnei IULIA CORMAN, asist. univ.
- Diplomă de recunoștință pentru cooperare constructivă și eficientă, asistență și sprijin bibliotecarilor – domnului VIRGILIU MOREI, dr., conf. univ.
Stimați profesori, parteneri și prieteni ai bibliotecii noastre, Vă mulțumim pentru dăruire și ne exprimăm speranța că ne vom bucura în continuare de rezultatele unei colaborări eficiente și de succes. Vă dorim ani prosperi, frumoși, cu multă sănătate și pace, putere și energie inepuizabilă, creativitate și performanțe în activitatea didactică, contribuții esențiale la dezvoltarea științelor agricole și conexe!